ArkDes Pepparkakshus!


? OM START

VINNARE PEPPARKAKSHUS 2018 ÄR KORADE!

Nu är vinnarna i ArkDes årliga pepparkakstävling korade. Tack alla som var med och bakade. Utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarade mot temat korades vinnare i följande kategorier.


ARKITEKTER, FORMGIVARE OCH BAGARE

ALLA ANDRA SOM BAKAR

UPP TILL TOLV ÅR

PUBLIKENS PRIS

Klicka på en kategori för att hoppa direkt till vinnarna. Samtliga bidrag finner du här.ARKITEKTER, FORMGIVARE OCH BAGARE

Vinnare: Nr.33: Lindberg Stenberg Arkitekter.

Ett lysande exempel på exponerad konstruktiv princip, där upprepning och varsam variation är nyckelord. Den vackert facetterade fasaden skiljer sig från den klassiska pepparkakshuskonstruktionen i och med de icke bärande väggarna. Vi uppskattar också ärligheten i materialen och den humoristiska användningen av prefabricerade element.

Tvåa: Nr. 78: Johannes, Annie, Klara, Sara, Susanna, Stina, Elsa.

En enkel men raffinerad och grafisk presentation av djup, med siluetter i djupled som skapar tredimensionell effekt utan att krångla till det. Elegant presentation av en fråga som ligger många varmt om hjärtat.. Stadsplanering och aktualitet i ätbar form – vi blir sugna på att ta en tugga!


ALLA ANDRA SOM BAKAR

VINNARE. Nr.91: Fam Eriksson och fam Baggio Hagerman.

Juryn förälskade sig totalt i denna poetiska och tilltalande scen som med sin imponerande och utsökta komposition tydligt förmedlar en känsla. Det finns ett härligt djup och en omsorg i detaljerna, som med små medel skapar en innehållsrik berättelse. Ett litet hus som berättar stort. Mycket skickligt utfört. Less is more!

TVÅA: Nr.1: Caroline och Miranda Skaghammar

Här är det mycket som händer, tack vare flitiga händer! Vi ser att det ligger en imponerande arbetsinsats bakom detta verk – det är någon som verkligen kämpat. Resultatet är en glädjefull skapelse som är härlig att se på. Vi ser en innovativ och djärv användning av kristyr och en omsorg om helheten. Önskar oss lite mer pepparkaka nästa gång, men extra stilpoäng för de härliga popcornträden!

Hedersomnämnande: Nr.51: Maria Palm

Tid som den ultimata lyxen var en populär tolkning av årets tema. Juryn vill särskilt uppmärksamma denna välkomponerade presentation av den flyende tiden. Ett välarbetat bidrag med många detaljer och en fin balans i färg och form. Det ser dessutom väldigt gott ut.

Hedersomnämnande: Nr.119: Janna Johansson

Mycket väl utfört hantverk, bestående av bland annat flera böjda delar. Här är det tydligt att mallar, formar och ett gediget förarbete ligger bakom resultatet. Ett klassiskt pepparkakshantverk med twist, och annorlunda tolkning av temat. Mysig och verklighetstrogen berättelse i skala 1:1. Det enda som saknas är kvittot!

UPP TILL TOLV ÅR

VINNARE. Nr. 87: Avdelningen Hästen

Vi faller pladask för tanken att aldrig behöva sakna sitt hus när man måste flytta, och att huset så tydligt är en helt egen karaktär. Hantverket är prydligt och noggrant utfört, och dekoren välkomponerad. Kanske är det här en fantasi som inte ligger så långt borta? Praktiskt, funktionellt och fantastiskt!

TVÅA. NR 3: Nybyggets förskoleklasser

Här har vi ett tydligt exempel på hur bra det kan bli när många får vara med och bestämma! Det är maximalistiskt och extra allt, och just därför extra härligt och extra lyxigt. Det kan väl inte finnas någon som inte vill ha en sån här skolgård?

Hedersomnämndande: Nr. 123: Lo Linnros

Ett fint och precist hantverk som är lika välkonstruerat som välkomponerat. Man blir sugen på att klättra upp och krypa in!

Hedersomnämndande: Nr. 140: Valter Johansson

Vi bara älskar gummibjörnarnas lyxiga semester på den här superhärliga farkosten. Så klart att alla ska ha en egen båtokopter, vad mer kan man önska sig?


PUBLIKENS PRIS

Första plats: Bidrag nr.43

Jacqueline Broms

Andra plats: Bidrag nr.1

Caroline och Miranda Skaghammar

Tredje plats: Bidrag nr.91

Fam Eriksson och fam Baggio Hagerman

Fjärde plats: Bidrag nr.3

Nybyggets förskoleklasser

Femte plats: Bidrag nr.119

Janna Johansson


INSTAGRAM TÄVLING

Maria Horneman tillsammans med sina systrar Åsa och Anna.

”Lyx” är att få tid tillsammans med mina systrar! Vi ses för sällan och bor långt ifrån varandra, men när vi ses gör vi det vi tycker är roligast! Detta hus byggde vi tillsammans, det är lyxigt, tokigt, färgglatt och roligt! ”The Sister-hood” kallar vi det!