ArkDes Pepparkakshus!


? OM START

Årets tema - Gränslöst

Välkommen till Pepparkakshus 2017 – en utställning där alla har möjlighet att visa upp sina bagartalanger. I år har vi uppmanat deltagarna att utmana sig själva, pepparkaksdegen och sina föreställningar om vad ett pepparkakshus kan vara.

Bagarna har som vanligt haft obegränsad frihet att tolka temat. De fick rådet att strunta i alla gränser och regler för hur ett hus eller en stad ”ska” se ut. Istället bad vi dem om att utmana naturlagarna och materialet, för att i pepparkaksdeg baka gränslösa idéer och konstruktioner utan gränser.

Det bästa med pepparkakshus är att alla kan bygga ett!

De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

Tävlingsregler: Alla är välkomna att delta i ArkDes årliga tävling, där pepparkakshus av barn, proffsbagare, arkitekter och amatörer visas sida vid sida. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som de som formger och bygger hus i verkligheten.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarade mot årets tema, Gränslöst. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.

Rösta på din favorit! Alla som vill kan rösta på sitt favoritbidrag. Använd röstningsstationerna i utställningen, eller rösta på den här sidan. Lägg din röst senast den 12 december. Det bidrag som fått flest röster vinner!

Prisutdelning: 17 dec kl. 13.00. Fri entré.

Årets jury består av:

Tack för alla fantastiska idéer och konstruktioner.

Det här är er utställning!